Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje – išvyka į M. K. Čurlionio muziejų (2010-10-20)

Paskelbta: 2010-10-27

Žmogus ateina į žemę su saule...

Taip rašė M. K. Čiurlionis. Šiemet minime 135-ąsias jo gimimo metines. Senjorai pritarė pasiūlymui – apsilankyti šio didžiojo lietuvio muziejuje, vėl prisiminti jo kūrybą, pasidžiaugti ir pasididžiuoti. Spalio 20-ąją trys dešimtys senjorų susirinko prie M. K. Čiurlionio muziejaus. Žinoma, visi čia lankėsi ir ne vieną kartą, bet pažinti šį didį menininką tebėra kiekvienam jo kūryba – neišsemiamas šaltinis.

Muziejaus gidas Arūnas Stankūnas dvi valandas mums labai išsamiai pasakojo apie M. K. Čiurlionį, jo gyvenimą, šeimą ir kūrybą. Žinoma, ir tų valandų maža klausyti apie šį didį menininką, kuris per savo trumpą gyvenimą sukūrė per tris šimtus muzikinių kūrinių, nutapė per 250 paveikslų.

„Gyvenimas – tai knyga, kurią mes rašome visą gyvenimą. Po raidę, po žodį, po eilutę. Kiek sugebame. Gyvenimas – tai didžiulė drobė, kurioje kiekvienas paliekame savo žymę – šviesią ar tamsią. Žmogus ateina į – žemę su saule. Tai išsaugokime ją ir žvarbiausiomis dienomis, kad galėtume kurti nuostabią saulės sonatą, sonatą gyvenimui“ – rašė M. K. Čiurlionis.

Manyčiau, kad kiekvienas prisilietęs prie didžiojo menininko kūrybos ne tik akimis, ausimis, bet ir širdimi pajuto M.K. Čiurlionio gyvenimo sonatą.

                                                          Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021