Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje – Gyvenimo pievoj – vėjas gaivus... (2010-11-10)

Paskelbta: 2010-11-17

 

Tai rašytojos Aldonos Ruseckaitės mintys... Daugelis senjorų pažįsta Maironio literatūros muziejaus direktorę, keletos knygų autorę, yra pamėgę jos žodį. Tad buvo įdomu klausytis ištraukų iš naujausios Aldonos Ruseckaitės knygos „Marios vandens“ trečiadienio popietėje – lapkričio 10-ąją. Juolab buvo įdomu, kad šios knygos ištraukas skaitė Kauno akademinio dramos teatro aktorė Vilija Grigaitytė. Ir ne tik ištraukas iš naujausios A. Ruseckaitės knygos, bet atvertė ir šios autorės poezijos puslapių.

Aktorė Vilija Grigaitytė mums, kauniečiams, pažįstama jau beveik tris dešimtmečius, kai baigusi Lietuvos valstybinę konservatoriją pradėjo kurti mūsų teatre ir iki šiol matome mūsų teatro spektakliuose. Per tuos metus aktorė Vilija sukūrė daug įsimintinų vaidmenų ne vienoje dešimtyje spektaklių, kaip M.Šatrovo „Mėlynieji žirgai raudonoje pievoje“, Kamiu “Kaligula“, Dž. B. Pristlio „Laikas ir Konvėjai“, Č. Aitmatovo „Golgota“, J. Montvilos „Didysis geismas“ ir kituose.

Popietėje tarsi suskambėjo dviejų talentingų menininkių duetas, padovanojęs ir priminęs amžinas tiesas apie žmogaus gyvenimą ir tikrąsias vertybes. Išties padvelkė gaivus vėjas, patvirtinęs rašytojos žodžius apie gyvenimo pievą.

Atsisveikindama aktorė Vilija Grigaitytė kvietė apsilankyti teatre ir pasidžiaugė, kad, dalyvaudama senjorų popietėje, ji matė šiltas akis ir veidus, ko aktorius pasigenda scenoje. Aktorė palinkėjo senjorams prasmingų susitikimų ir geros kloties kasdienybėje.

Senjorai šiltais aplodismentais ir gėlėmis apdovanojo Viliją Grigaitytę, linkėdami kūrybinės sėkmės ir laukdami naujų susitikimų.

                                                            Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021