Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje – Jie gyveno Lietuvai... (2011-05-11)

Paskelbta: 2011-05-16

 

Tik taip galima pasakyti apie du Lietuvos iškilius žmones – Gabrielę Petkevičaitę-Bitę ir Petrą Babicką. Apie juos senjorai ir išgirdo pasakojimą iš Maironio literatūros muziejaus direktorės rašytojos Aldonos Ruseckaitės gegužės 11-osios popietėje.

Tai buvo pasakojimas apie žmones, kurie visa savo esybe gyveno ir dirbo Lietuvai. Be to šiemet minime rašytojos, pedagogės, visuomenės veikėjos, bitininkės Gabrielės Petkevičaitės-Bitės 150-ąsias gimimo metines. Girdėdami Aldonos Ruseckaitės pasakojimą apie šią trapią ir ligotą moterį, bet be galo daug darbų nuveikusią Lietuvai ir jos žmonėms, galime tik stebėtis kaip G. Pertkevičaitei-Bitei pakako jėgų, nepaisant didelių gyvenimo sunkumų ir negandų.

Giliai paliečianti širdį ir kito iškilaus lietuvio gyvenimo istorija, kurią išgirdome iš Aldonos Ruseckaitės lūpų. Tai istorija, kurią knygon sudėjo Aldona Ruseckaitė apie beveik prieš dvidešimt metų amžinybėn iškeliavusį Petrą Babicką. Galiu drąsiai teigti, kad daugelis senjorų vargu ar ką nors žinojo apie šį žmogų , kurio darbų diapazonas buvo labai platus. Jis buvo poetas, prozininkas, publicistas,vertėjas, žurnalistas, fotografas, diplomatas, kraštotyrininkas, pedagogas, kino operatorius, dailininkas, muziejininkas, keliautojas. Ir visa save pilna šio žodžio prasme atidavęs Lietuvai, o miręs vienišas, apleistas portugališkame namelyje toli nuo Rio de Žaneiro.

Senjorai šiltai padėkojo Maironio literatūros muziejaus direktorei Aldonai Ruseckaitei už apsilankymą popietėje ir ne tik už vertingą pasakojimą, bet ir už juos kūrybą bei darbus, linkėdami ištvermės ir Dievo palaimos.
                                                                     Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021