Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Sekmadienio popietėje – aktorė Vilija Grigaitytė ir dailininkas Vytautas Lagunavičius (2007-11-04)

Paskelbta: 2007-11-05

Mintys balsu ...

Visų Šventųjų diena. Vėlinės. Tai dienos, kai mes susimąstome apie Amžinybę, apie gyvenimo prasmę, netektis ir praradimus. Lankome artimųjų amžinojo poilsio vietas, skubame į šv. Mišias, ieškome sąlyčio su menu .
       Neatsitiktinai lapkričio 4-ąją Paminklinėje Kristaus Prisikėlimo bažnyčios konferencijų salėje po šv. Mišių susirinko gausus kauniečių būrys.

Kauno dramos teatro aktorė Vilija Grigaitytė mums padovanojo pluoštą poezijos perliukų iš Juditos Vaičiūnaitės, Aldonos Ruseckaitės, Liūnės Sutemos kūrybos.

– Esu laiminga, kai matau žmones susirinkusius kapinėse besikalbančius, besišypsančius, - dalinosi mintimis aktorė Vilija Grigaitytė.

– Dėkoju, kad į mano gyvenimo traukinį įlipote ir jūs, - pridūrė susirinkusiems.

Poezijos posmais aktorė prabilo apie visiems brangiausią žmogų – Mamą, vaikystę, apie gyvenimo trapumą ir būties valandas, apie gyvenimo laikinumą ir meilę tiems, kurie bešališkai mylėjo. Aktorė Vilija moterų poečių eilėmis mus nuvedė į gilias erdves, į susimąstymus. To kaip tik ir reikėjo šį sekmadienį susirinkusiems, juk ką tik atšventėme Visų Šventųjų dieną, Vėlines.

 

 

Po susimąstymo valandėlės buvome pakviesti į dailininko Vytauto Lagunavičiaus akvarelės parodos atidarymą. Vytautas baigė Dailės institutą, įgydamas tekstilininko specialybę, bet gyvenime jis dirbo ir tapybos srityje, o akvarelę pamilo neseniai - pasakojo pats dailininkas.

– Pabandžiau gal prieš dešimtmetį,- sakė Vytautas, – akvarelė yra sudėtinga,  kaprizinga, bet gal todėl ir suviliojo.

Girdėjau šiltus lankytojų atsiliepimus ir pasidžiaugiau, kad dailininkas nesuklydo, pamilęs kaprizingą akvarelę.

                                                                                         Rima Lipšienė


Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021