Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

„Dialogas - Žodis ir spalva" (2012-05-06)

Paskelbta: 2012-05-09

Visi žodžiai, visos spalvos – tik mamai

Pirmasis gegužės sekmadienis – visuomet pilnas gražiausių žiedų ir  prasmingiausių žodžių skirtų  Motinoms. Į  renginį  po šv. Mišių susirinkusias  mamas, močiutes pasveikino mūsų vikaras kun. Nerijus Šmerauskas, pasidžiaugdamas, kad gegužės mėnuo paženklintas  ypatingai:  gamtos atbudimu,  Motinos diena ir skirtas Švč. Mergelės Marijos pagerbimui.

„Kiekvienos Motinos misija yra pati švenčiausia, tai dieviška tarnystė Žemėje“,- sakė vikaras, linkėdamas ne tik giedrios Motinos dienos.

Renginyje „Dialogas – Žodis ir spalva“ dalyvavęs Kauno akademinio dramos teatro aktorius Saulius Čiučelis padovanojo didelį pluoštą įvairių kartų rašytojų mintis apie motinas. Išties, tikriausiai nebuvo rašytojo, kuris nebūtų  parašęs pačių prasmingiasių  žodžių, eilių apie mamą.

Jaunojo aktoriaus lūpose  su didele šiluma skambėjo Vytauto Mačernio, Petro  Vaičiūno, Justino Marcinkevičiaus ir kitų poetų eilės, kuo giliausiai paliečiančios  mamų ir močiučių širdis.

Parodų salėje – skaidri, nušviečianti, džiuginanti tekstilės darbų paroda. Jau trečią kartą pas mus eksponuoja savo darbus Kauno tekstilininkų grupė „Esame“. Tai entuziastų sąjunga atvirose erdvėse jau septinti metai vykdo projektą „Kitokia tekstilė“.

Ši paroda „Dedikacijos“, kaip teigia autorės, skirta mūsų mamoms, močiutėms ir jums visiems. Grupės „Esame“ tikslas – kurti meną, atsiliepiantį šiuolaikinio pasaulio aktualijoms, įsiklausant į žmogaus dvasines pajautas, atskleidžiant vidinį ryšį tarp praeities ir dabarties, dvasios ir gamtos. Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021