Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - Ekskursija ten..., kur putoja alus (2013-06-12)

Paskelbta: 2013-06-24


Nuo seno lietuviai mėgsta alų, dainuoja apie jį dainas. O Kaune  turime alaus daryklą, garsėjančią daug dešimtmečių, tad kodėl jos neaplankyti? Birželio  antrąjį trečiadienį  senjorai rinkosi prie  alaus  daryklos „Volfas Engelman“.  

Kiekvienam  teko apsivilkti svečio baltą chalatą ir maloniai sutikti aludario Giedriaus Valančiaus keliavome  alaus gamybos keliais. Sužinojome, kokios pagrindinės medžiagos reikalingos alaus  gamybai, kaip vyksta virimas, fermentacija, kas tai yra salyklas, kuo būdingi apyniai, kaip alus pasterizuojamas, išpilstomas ir  iškeliauja  pas vartotojus. Visi darbo procesai automatizuoti, valdoma kompiuteriais. Gaminama net 18 rūšių alaus, apie 140 tūkstančių litrų per parą. Kaune subrandintu alumi mėgaujasi ne tik  alaus mėgėjai Lietuvoje, bet ir Latvijoje, Lenkijoje, Estijoje, Anglijoje. Taip susipažinome jau 160 metų trunkančia istorija nuo I. B. Volfo ir Engelmano iki Ragučio... Apie tai papasakojo aludaris Giedrius, apie tai  pamatėme nuotraukose.

Po  pasižvalgymo po  alaus gamybos barus aludario Giedriaus buvome pakviesti į degustacijos salę, kur turėjome galimybę paragauti ne tik populiariausio alaus, vadinamo „Rinktinis“. Kai kam patiko šis, kitiems tamsusis, kitiems  čia  taip pat gaminamas Sidras.   Nors  mūsų tarpe nebuvo alaus mėgėjų, bet  karštą vasaros dieną  buvo gera atsigaivinti šviežiu alučiu.

Aludariui Giedriui Valančiui nuoširdžiai padėkojome už įdomią ekskursiją.

                                  Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021