Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Lapkričio 14 d., minint Pasaulinę diabeto dieną, paminklinė Kristaus Prisikėlimo bažnyčia nušvito mėlyna spalva (2013-11-14)

Paskelbta: 2013-11-15

 

Pasaulinė diabeto diena minima kasmet lapkričio 14-ąją. Diena pasirinkta neatsitiktinai - tai Frederiko Bantingo, kuris kartu su Charlesu Bestu atrado insuliną, gimimo diena. 1991 metais šią dieną minėti pasiūlė Tarptautinė diabeto federacija (TDF) ir Pasaulio sveikatos organizacija (PSO), siekdamos atkreipti dėmesį į pasaulinę cukrinio diabeto epidemiją ir suvienyti viso pasaulio sergančiuosius.

Pasaulinės diabeto dienos simboliu tapo mėlynas diabeto ratas. Įvairiose kultūrose ratas simbolizuoja gyvybę ir sveikatą, žymi vienybę. Mėlyna spalva atspindi dangų, po kuriuo gyvena visos pasaulio tautos. Mėlynas ratas reiškia, kad pasaulinė diabeto bendruomenė turi vienytis kovoje su diabetu. Šiuo metu Pasaulinę diabeto dieną mini daugiau kaip 160 - ties šalių gyventojai (iš renginio org. informacijos).

Šios idėjos sumanytojai ir organizatoriai: LSMU Endokrinologijos būrelis, Kauno klinikų Endokrinologijos klinika, Lietuvos Vaikų ir Jaunimo Diabeto asociacija ir Lietuvos Medicinos Studentų Asociacija.

(Išsamiau žr. apie renginį Kaune >>>). Fotografijų autorius Aurelijus Madzeliauskas.

  Kristaus Prisikėlimo parapijos informacija

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021