Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - Ilgaamžiškumo paslaptis... (2014-01-22)

Paskelbta: 2014-01-27

Savo gyvenimo trukme tebesame trumpiausiai gyvenanti tauta Europos Sąjungoje. Tai ir paskatino pasidalinti su senjorais mintimis, kas lemia žmogaus gyvenimo amžių.

Biologijos mokslų daktaras profesorius Ričardas Kazlauskas didžiausiu ilgaamžiškumo priešu vadina sėdimą darbą ir neabejoja, kad gyvenimui daug metų suteikia šeima, aktyvumas ir brandžiame amžiuje. Statistikos departamento duomenys atskleidžia, kad lietuviai gyvena ilgiau nei prieš kelis dešimtmečius, bet jų sveikata, savijauta bei gyvenimo kokybė sulaukus vyresnio amžiaus tampa gerokai prastesnė nei japonų, švedų ar vokiečių.

Pateikiau Vokietijoje įsikūrusio M.Plancko demografinių tyrimų instituto duomenis apie ilgaamžiškumą, kas saugo Ekvadoro senolių ilgo gyvenimo trukmę, kokį receptą pasirenka ilgaamžiai. Ne vienas pavyzdžių teigia, kad laimingiausi šiame gyvenime buvo tie, kurie užsiėmė mėgstama veikla, buvo aktyvūs ir tapę pensininkais, nepaliovė džiaugtis gyvenimu ir ieškojo gyvenimo prasmės. Tad pakviečiau senjorus pamąstyti apie savo gyvenimo būdą ir sau atsakyti, ar dar yra neišnaudotų galimybių, kur galėčiau būti naudingas ir gyvenimas turėtų prasmę, kas gali padėti labiau nei vaistai.

Pasveikinome sausio mėnesį gimusius. Mintimis apie prabėgusį laiką pasidalino Veronika Chaladauskienė, Janina Povilauskienė, Povilas Byla, Janina Paulauskienė, Ina Purienė, Apolonija Mikalauskienė.

Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021