Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje prasidėjo tarptautinis tapybos pleneras „Prisikėlimo šviesa - 2014 “(2014-11-22)

Paskelbta: 2014-11-24

Lapkričio 22 d. vakarėjant į paminklinę Kristaus Prisikėlimo bažnyčią rinkosi tarptautinio tapybos plenero „Prisikėlimo šviesa“ dalyviai – Lietuvos, Baltarusijos, Ukrainos, Lenkijos, Gruzijos  tapytojai profesionalai. Šis unikalus renginys skirtas bažnyčios jubiliejams paminėti.

18 val. dailininkai dalyvavo šv. Mišiose, kurioms vadovavo parapijos kun. Nerijus Pipiras.


Kun. Nerijus homilijoje kalbėjo: „Dievas, sukūręs visatą, gėrėjosi savo kūryba. Jis ir žmogų pašaukė bendradarbiauti kuriant ir tobulinant pasaulį. Taigi pasauliui reikia grožio. Maža to, kiekvieną žmogų Dievas pašaukė būti savo gyvenimo architektu. Laiko pilnatvei atėjus Kristus mūsų neklaus, kiek turto susikrovėme, bet klaus, ar kūrėme Dangaus Karalystę, ar griovėme. Džiaukimės, būdami lyg teptukai Dievo rankoje: taip prisiliečiame prie gražiausių ir šviesiausių spalvų, taip puošiame ir formuojame žemės veidą. Juk iš tiesų tik grožis nugali pasaulį....”

Šv. Mišių pabaigoje kunigas Nerijus pristatė kiekvieną atvykusį į plenerą menininką ir pakvietė visus parapijiečius melstis prašant jiems bei jų kūrybai Šv. Dvasios įkvėpimo. 

Šis pleneras yra išskirtinis Lietuvoje, nes 28 menininkai savo potyrius, pagavas išreikš dažų drobėje potėpiais jiems neįprastoje vietoje – paminklinėje Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje. Pasklidę po visus bažnyčios kampelius, dailininkai visą savaitę svečiuosis mūsų parapijoje ir savo nutapytus kūrinius dovanos Paminklinei Kristaus Prisikėlimo bažnyčiai.

 Kauno Kristaus Prisikėlimo  parapijos informacija

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021