Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - Vienuolynai (2015-03-15)

Paskelbta: 2015-03-25

Pasaulyje įvairių konfesijų vienuolynai buvo rengiami kuo toliau nuo miestų, kad vienuoliai ramybėje vykdytų savo įžadus, medituotų, melstųsi. Būdavo parenkamos vietos dykynėse, aukštų kalnų viršūnėse. Dabar daugelis tokių vienuolynų, supamų ypatingo grožio gamtos, tapo gausiai lankomos turistų.

Į neakivaizdinę ekskursiją po keletą vienuolynų kovo 18-osios trečiadienį pakviečiau senjorus. Bene garsiausias Europoje sunkiai pasiekiamas Meteoros vienuolynų kompleksas, vienas įspūdingiausių Graikijos gamtos ir kultūros paveldo objektų. Labai įspūdingas Mianmare budistų vienuolynas virš ugnikalnio. Virš prarajos kabo Kinijoje 750 metrų aukštyje prie Hengo kalno šlaito tarsi prilipę vienuolyno pastatai. Prancūzijoje, Normandijos regione, uolingoje saloje yra Sen Mišelio vienuolynas, kasmet jį aplanko apie 2 mln turistų. Apie šių vienuolynų, taip pat Turkijos Sumelos vienuolyną, Taktšango vienuolyną, vadinamą „Tigro guoliu“, Tibete Jumbulagango vienuolyną papasakojau trumpą jų gimimo ir gyvavimo istoriją.

Senjorai juos pamatė ir nuotraukose. Irena Sadukaitė ir Povilas Byla pasidalino įspūdžiais apie vienuolynus, kuriuose apsilankė. Irena apie Meteoros, Povilas apie Sen Mišelio ir Meteoros.

Taip pat kviečiau dalyvauti Atsinaujinimo dienoje/Gavėnios rekolekcijose „Pašaukimai“. 

Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021