Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Kristaus Prisikėlimo parapijos jaunimas Lietuvos jaunimo dienose Alytuje (2015-06-29)

Paskelbta: 2015-07-08


Birželio 27-28 d. Alytuje įvyko net 6000 katalikiškų jaunuolių subūrusios Lietuvos jaunimo dienos 2015 „Kur jūsų lobis, ten ir jūsų širdis“, kuriame dalyvavo ir Kristaus Prisikėlimo parapijos jaunimo grupelė. Tai – jau septintą kartą vykstanti didžiausia Lietuvoje tikėjimo šventė, kurioje įrodoma, kad bažnyčioje lankosi ir turtus danguje kraunasi ir jauni žmonės.


LJD atidarymas ir lobio ieškojimo pradžia paskelbta triukšmingame atidaryme. Vėliau vysk. Kęstučio Kėvalo katechezėje nurodytas tolimesnis kelias lobio link. Katechezė įvedė į teminius užsiėmimus. Čia dalyviai galėjo klausytis paskaitų, kurios davė dar daugiau nuorodų lobio paieškoms, arba aktyviai judėti ir pasipildyti jėgų bagažą, kad ieškodami nepalūžtų kelyje. >>>

Šitaip ieškant, atėjo vakaras. Tačiau ieškotojai nepailso! Jie patraukė į draugystės su Dievu vakarą, kuriame galėjo atsiprašyti ir susitaikyti su pačiu geriausiu draugu, Viešpačiu Dievu, kurį taip dažnai įžeidžiame! Atgailos sakramento ir Viešpaties šlovinimo stebuklai dar labiau priartino lobio vietos link.


Atėjo antroji lobio paieškos diena. Deja, kartu ji ir paskutinė. Lobio ieškotojai, nubudę anksti ryte, nestokojo užsidegimo ir rytą vainikavo kartu melsdamiesi Gailestingumo vainikėlį. Po jo, visi kartu žygiavo eisenoje, į tikrą lobių salą – šv. Mišias, pagrindinėje miesto aikštėje. Jose dalyvavo ne tik Lietuvos jaunimo dienų dalyviai, bet ir Alytaus miesto gyventojai, taip pat siekiantys krautis turtus danguje.

Po šv. Mišių dar vienas dienos vainikas – dar karštesnėms lobio paieškoms uždegantis tėvo Stan Fortuna koncertas.


                            Kristaus Prisikėlimo parapijos jaunimo vadovė M. Pečiulytė


Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021