Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje – sarmatai, baltai, lietuviai... (2008-04 16)

Paskelbta: 2008-04-22

 

 Sakoma, kad mokytis niekada nevėlu. Todėl ir sambūrio dalyviai jau nebe pirmą kartą su įdomumu klausosi istoriko paskaitos. Šį kartą popietėje svečiavosi istorikas Jonas Misevičius.

Tai buvo ypatingai turtinga paskaita, nes lektorius ne tik pasakojo, bet ir demonstravo įvairiausių amžių žemėlapius, garsių autorių kaip Ptolemiejaus, A. Kreskvo, K. Hennenbergerio, Miunsterio, Mosemano, N. Kuziečio ir kitų. Kartu mes nukeliavome net į amžius prieš Kristaus gimimą.

Ką mums atskleidė istorikas Jonas Misevičius savo pasakojimu, pagrįstu istoriniais faktais? Atskleidė tai, kad kur mes dabar gyvename, nuo Baltijos iki Juodosios jūros, gyveno sarmatai. Be to, Baltijos jūra vadinta Sarmatijos jūra. Apie sarmatus rašė ir Simonas Daukantas. Istorijos faktai liudija, kad dar prieš Vytautą Sarmatija buvo didelė šalis. Vėliau atsirado baltai, dar vėliau Lietuvos pavadinimas.

Paklausę paskaitos, galėjome pasakyti, kad dar labai daug mums nežinomų istorijos puslapių, bet praskleidę nors keletą, – jaučiame, kad praturtėjome.

                                                                     Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021