Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Žaliakalnio bendruomenės valanda „Tu ant Žalio kalno gyveni“ (2015-10-04)

Paskelbta: 2015-10-09

1990 m. gruodžio 14 d. Jungtinių tautų organizacijos Generalinė asamblėja paskelbė spalio 1-ąją Tarptautine pagyvenusių žmonių diena. Dar 1982 m. Vienoje buvo patvirtinta tarptautinė senėjimo problemų sprendimo programa, o 1991 m. Generalinė asamblėja patvirtino rezoliuciją, kurioje išdėstytas požiūris ir į senatvės problemas ir nuostatai, kurių patariama laikytis visoms šalims. Šią dieną skatinama atkreipti dėmesį į senėjimo problemas, pagyvenusių žmonių gyvenimo sąlygas, ugdyti jaunų žmonių pagarbą senyvo amžiaus žmonėms.

Saulėtą spalio 4 d. sekmadienį į Kauno Kristaus Prisikėlimo bazilikos konferencijų salę su gera nuotaika ir šypsenomis veiduose paminėti Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos rinkosi senjorai iš viso Žaliakalnio.


Žaliakalnio bendruomenės valanda „Tu ant Žalio kalno gyveni“ tą sekmadienį buvo skirta tiems, kurių, anot LPS Kauno bendrijos „Bočiai“ pirmininkės Marijos Garšvienės, galvos žilos, bet žingeidžios, o širdys jaunos.

Senjorus su jų diena sveikino ir saulėtų dienų linkėjo Žaliakalnio seniūnas Bronius Girdauskas ir bendruomenės centro „Žaliakalnio aušra“ pirmininkė Regina Markevičienė. Nuotaikingą koncertą Žaliakalnio senjorams dovanojo Kauno „Bočių“ liaudiškos muzikos ansamblis „Kaštonas“.

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021