Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Praktinio gerumo diena Kaune (2016-12-15)

Paskelbta: 2016-12-16

Praktinio gerumo diena - tai tradicinis Pagalbos namuose tarnybos, kuri daug metų veikė prie Lietuvos Caritas, o nuo praeitų metų - prie Kauno Kristaus Prisikėlimo parapijos Kaune organizuojamas renginys, kurio metu Kauno m. gyvenantis jaunimas nuo 16 m., moksleiviai ir studentai, kviečiami padėti seniems, vienišiems ir sergantiems asmenims pasiruošti šventėms.


Ši Praktinio gerumo diena yra organizuojama jau devintus metus iš eilės. Tradiciškai diena organizuojama du kartus metuose, prieš didžiąsias metų šventes - Šv. Kalėdas ir Šv. Velykas. Į akciją yra kviečiami įsijungti Kauno mieste besimokantys aukštųjų mokyklų studentai bei vidurinių mokyklų moksleiviai, kurie akcijos dieną yra prašomi susiskirstyti į grupeles po 3-4 asmenis bei tą dieną aplankyti du žmones jų namuose ir praktiškai padėti pasiruošti jiems didžiosioms metų šventėms. Iš šios veiklos kilo ir akcijos pavadinimas - Praktinio gerumo diena.

Ši Praktinio gerumo akcija yra 17-oji didelė akcija, organizuota Kaune. Šioje akcijoje dalyvavo VDU, KTU, Kauno kolegijos, Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro studentai, įvairių Kauno mokyklų bei gimnazijų („Aušros“, Jėzuitų, J. Jablonskio, „Saulės“) moksleiviai, kitų nevyriausybinių organizacijų (A.C.Patria, „Juoda-balta“ ir kt.) nariai ir savanoriai.

Iš viso šįkart kalėdinėje Praktinio gerumo dienoje dalyvavo 118 dalyvių, kurie aplankė 48 žmones namuose ir dvejus senelių namus – Šv. Jėzaus Širdies (Šančių) parapijos ir Šventos Klaros senelių namus.

Ryte, susirinkus visiems savanoriams, sulaukėme ir garbingo svečio – Kauno arkivyskupo metropolito Liongino Virbalo SJ. Arkivyskupas pasveikino susirinkusį jaunimą ir linkėjo šiems savanoriams džiaugtis tuo, kad jie gali padėti pagalbos reikalingam žmogui.

Dieną po akcijos sulaukėme labai malonių skambučių ir išgirdome padėkų iš žmonių, kurie susilaukė savanorių pagalbos. Savo ruožtu dėkojame kiekvienam, prisidėjusiam prie akcijos, ir linkime, kad ir toliau apie gerumą ne tik kalbėtume, bet gerumą darytume.

Pagalbos namuose tarnybos informacija
Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021