Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Slaugos ir sielovados mokymų ciklo „Gailestingai veik“ paskaita „Kaip neperdegti slaugant ligonį?“ (2017-01-04)

Paskelbta: 2017-01-12

Savo žiniomis ir patirtimi šį kartą dalinosi psichologė Zita Vasiliauskaitė. Pradžioje psichologė auditorijai uždavė klausimą: „Kokių žmonių yra daugiau – laimingų ar nelaimingų?“

Šiais laikais žmonės dažnai yra, nuliūdę, išsekę, pikti, nervuoti... Kame viso to esmė? Anot Z. Vasiliauskaitės, perdegimo sindromas – tai žmogaus fizinių, psichinių resursų išsekimas dėl per didelio darbo, rūpesčių, emocinio krūvio. Daug dėmesio lektorė skyrė perdegimo priežastims ir simptomams išaiškinti.


Dažnai tai priklauso nuo aplinkos – ar vyrauja ekonomiškai saugi aplinka, politinis saugumas, atmosfera šeimoje (konfliktai ir pan.), žmonių susvetimėjimas, darbo aplinka.

Psichologė teigė, kad mes gyvename sunkiomis psichologinėmis sąlygomis, kurios sukelia mums didelių problemų, o slaugymas yra ypatingai sunkus. Imdamiesi kokio nors darbo mes pervertiname savo galimybes, nes būdami geri žmonės, norėdami padėti, atlikti gerai darbą galvojame, kad tų gerų norų pakanka, deja, mes nepakankamai pažįstame save ir dėl to atiduodame daug jėgų.

Kitas užsiėmimas vyks š.m. sausio 18 dieną.

Maloniai Jūsų lauksime Kauno Kristaus Prisikėlimo bazilikos konferencijų salėje.

Pagalbos namuose tarnybos informacija
Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021