Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Parapijos šeimų bendruomenės svečias buvęs europarlamentaras Arūnas Degutis (2017-02-22)

Paskelbta: 2017-02-27


Vasario 22 d. Kristaus Prisikėlimo parapijos šeimų bendruomenės svečias buvęs europarlamentaras Arūnas Degutis. Jis pasakojo apie tikėjimo atradimus, netikėtus įspūdžius iš kelionės į Atono kalną. Atonas tai yra nepriklausoma vienuolių respublika Graikijoje.


Sakrali ir paslaptinga vieta, į kurią patenka tik gavę leidimą 4 dienas likti vienuolių respublikoje - per dieną 100 ortodoksų ir 10 kitatikių. Ne kartą ten lankęsis svečias prasitarė, kad net buvo gundomas pagudrauti dėl religijos, kad lengviau gautų leidimą.

A. Degutis patyrė, kad nėra taip sunku įtikėti būnant 20-ties vienuolynų (neskaitant 12 skitų), relikvijų ir maldų apsuptyje. Sunku grįžus į pasaulietinį gyvenimą nepasinerti atgal į puikybę, vartotojiškumą, savanaudiškumą.


Tarsi paliktą antspaudą, svečias išreiškė savo požiūrį į neturtingų šalių gyvenimą, kurios vadovaujasi bendruomeniškumu ir moralinėmis vertybėmis lyginant su vakarietišku, tvarkingai užregistruotu daugybėje įstatymų, tačiau ginančiu savo interesus kitų sąskaita.

Bendruomenės narė Ieva

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021