Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Kristaus Prisikėlimo parapijos šeimų bendruomenės viešnagė Vilniuje pas ortodoksus (2017-05-06)

Paskelbta: 2017-05-11


Gegužės 6 d. parapijos šeimų bendruomenė svečiavosi pas ortodoksus. Po susitikimo su ortodoksu E. Stankevičiumi, tęsėme pažintį su šia gimininga konfesija, iliustruotą Vilniaus senamiesčio cerkvėmis ir nuotaikingais Paraskevės parapijos klebono V. Mockaus pasakojimais.


Pirmiausiai aplankėme Vilniaus Šventosios Dvasios vienuolyno katedrą, kur eksponuojami palaikai trijų šventųjų, nukankintų Algirdo laikais dėl religinių įsitikinimų ir politinių motyvų (1346;1347). Cerkvė ypatinga tuo, kad statyta kataliko architekto J. K. Glaubico, labiau primena kitas baroko stiliaus katalikiškas bažnyčias Vilniaus senamiestyje, nei ortodoksų cerkves.



Pasivaikščioję po vienuolyno kiemelį ėjome į Vilniaus stačiatikių katedrą, pavadintą Dievo Motinos Ėmimo į Dangų garbei. Buvo įdomu klausyti apie ritualų ir simbolių reikšmę ortodoksų apeigose.


Ėjome į Šv. Kankinės Paraskėvės bažnytėlę, kurioje buvo pakrikštytas A. Puškino prosenelis Hanibalas ir caro laikais meldėsi tik aukštuomenė. Cerkvė išlaikė tam tikrą išskirtinumą iki šių laikų - joje Mišios laikomos lietuvių kalba. Paraskevės parapijos namai svetingai atvėrė duris mūsų bendruomenei pailsėti, papietauti ir pabendrauti. Vėliau monsinjoras V. Grigaravičius aukojo mišias Dievo Gailestingumo šventovėje.

Bendruomenės narė Ieva

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021