Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - Apsilankymas pas Maironį... (2017-05-03)

Paskelbta: 2017-05-11


Pirmąjį gegužės trečiadienį senjorai keliavo Senamiestin. Šiemet pavasarinė ekskursija – apsilankymas Maironio memorialiniame bute, kurio restauraucija truko kelerius metus.

Ekskursijų vadovė Eglė Urmanavičiūtė pakvietė praverti Maironio buto duris ir priminė tuos laikus, kai čia svečius ir studentus priimdavo iškilusis lietuvis - kunigas ir poetas Maironis.


Ir mes pasijutome svečiais, keliaudami iš vieno kambario į kitą, gėrėdamiesi autentiškais baldais, kambarių subtilia puošyba ir lyg matydami , kaip Maironis priima svečius, kaip pusryčiauja su savo artimaisiais, apie ką kalba. Darbo kambarys, didžioji svetainė, šeimyninis valgomasis, biblioteka, miegamasis... Taip, čia gyva tautos patrioto. kunigo, poeto dvasia.


Dėka vaizdingo gidės Eglės pasakojimo mes pajautėme Maironio gyvenimo laikmetį , juk ne veltui tuomet sakydavo, kad pas Maironį einama įkvėpimo, pas Vaižgantą – pinigų. Apsilankėme ir rūsyje.

Išgirdome jų istoriją ir kaip manoma, kad juose buvo kalinamas vienas iš 1863 m. sukilimo vadovų kunigas Antanas Mackevičius. Muziejaus kiemelis tvarkomas ir atsinaujinęs dar šiemet pakvies lankytojus.

Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021