Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Parapijos šeimų bendruomenės svečias profesorius Alfonsas Vainoras (2017-11-20)

Paskelbta: 2017-11-23


Kristaus Prisikėlimo parapijos Šeimų bendruomenėje svečiavosi profesorius Alfonsas Vainoras, kuris skaitė paskaitą „Mokslas ir religija“ 3 dalį. Ne paslaptis, kad iš karto tapome profesoriaus paskaitų gerbėjai ir su nekantrumu laukiame tiek naujų paskaitų, tiek paties Alfonso Vainoro bendruomenės susitikimuose.

Šį kartą išgirdome, kaip mokslas, pristigęs įrodymų apie žmogaus evoliucionavimą iš gyvūno, vis labiau linksta prie sukūrimo teorijos. Keičiasi požiūris į žmogaus sveikatą ir gyvenimo kokybę; tai nėra tik organo, ar organų grupės funkcionavimas, bet visuma, darna tarp fiziologinių, psichologinių ir dvasinių sistemų.


Sąvoka „visuma“ neapibrėžia asmens, kaip atskiro vieneto, bet prijungia jį prie visos žmonijos, gyvūnijos, augmenijos, žemės, saulės sistemos. To suvokimas skatina komunikuoti ir bendradarbiauti tarp visumos dalių. Nesame pajėgūs tiek aprėpti, norėtume, kad mokslininkai sukurtų mums individualius aparačiukus arba bent jau periodiškai atsiųstų nurodymus dėl mūsų darnos būklės, bet atsakymą išgirdome tarp eilučių. Širdis turi 100 kartų stipresnį elektromagnetinį lauką nei smegenys. Tikėjimas, bendruomeniškumas, malda tai nesenstančios ir negendančios jungtys.

                                                                                         Bendruomenės narė Ieva

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021