Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - Būkime optimistais... (2018-03-07)

Paskelbta: 2018-03-12

 

Kovo 7-osios pagyvenusių žmonių sambūrio „Senjorai“ popietė buvo skirta Kovo 11-ajai. Kartu su viešnia, Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto profesore Virginija Jurėniene popietę pradėjome sugiedodami Lietuvos himną. Ką turėtume prisiminti , apie ką turėtume pamąstyti šiandien profesorė ir akcentavo savo pasakojime. Ji atskleidė esminius vyksmus ir pokyčius, kurie vyko Lietuvoje atkūrus valstybę, kokie buvo prioritetai trečiajame ir ketvirtajame dešimtmetyje, ką pasiekė Lietuva kultūros, švietimo, mokslo bei kitose srityse.

“Ar šiandien turime valstybėje gerų sodininkų, pamąstykime, – teigė prelegentė,- tokių sodininkų, kokių buvo Lietuvoje 1918 – 26 metais, kurie buvo labai atsakingi , saugojo valstybę ir dirbo, kad atneštų visuomenei naudą“. Apibendrindama išsamų pasakojimą apie prieškario Lietuvą ir tai , kas vyksta po Kovo 11-osios, profesorė akcentavo, ko pasigendama šiame laikmetyje mūsų valstybėje.“ Auga nauja karta, matau studentijoje gerus pokyčius, - sakė profesorė Virginija Jurėnienė, - vertinkime asmenybes, būkime optimistais, švęskime Kovo 11-ąją“.

Dar ilgai senjorai bendravo, dalinosi mintimis, prisiminimais. Skirstėmės, linkėdami būti tokiais pat optimistais ir idealistais, kokie buvome 1988-aisiais.

Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021