Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Sekmadienio popietėje - Apie Gyvenimą su plunksna ir knyga...(2018-04-22)

Paskelbta: 2018-04-26

Kauno Kristaus Prisikėlimo bazilikos monsinjoras Vytautas Grigaravičius šventą sekmadienio popietę pasveikino parapijiečius, miesto svečius, susirinkusius į konferencijų salę susitikti su rašytoju Laimonu Iniu.


Monsinjoras kalbėjo apie Žmogaus būtį, pašaukimą, dalijimąsi gerumu, savo darbais. Džiugu, kad šioje šventovėje buriasi žmonės, kaskart susitikdami su nauja knyga, su atlikėjais. Prie tokių susitikimų organizavimo ženkliai prisideda bendruomenės centras „Žaliakalnio aušra“ tęsdamas renginių ciklą „Tu ant Žalio kalno gyveni“.


O ant Žalio kalno gyveno, gyvena daug iškilių žmonių, palikusių atminimo ženklus kultūros istorijoje. Šias, jubiliejiniais metais, savo kūrybos kraitę svariais kūriniais papildė rašytojas, žurnalistas, daugelio knygų redaktorius Laimonas Inis. Jo gyvenimas su plunksna ir knyga vertinamas kaip vieno produktyviausio rašytojo ženklu.

Literatūros ir muzikos valandoje atversta naujausioji knyga „Paukščiai vėjyje. Taškai ir daugtaškiai“. Tai išskirtinė knyga – dokumentinės novelės, kuriose – gyvenimiškos istorijos, susitikimai, prisiminimai, dokumentai iš solidžios rašytojo kūrybinės patirties... Knyga ypač svarbi Žaliakalniui, jo žmonėms.


Čia gyvi Vaižganto, S. Nėries, J. Tysliavos, V.Didžioko ir B.Didžiokienės, F.Kiršos, M. Šalčiaus, V. Čiurlionytės –Karužienės, J. Grušo, K. Binko, A.Mickevičiaus M. Veriovkinos pėdsakai. O kiek kitų... Verstum naujosios knygos puslapius, keliautum iš praeities į dabartį... į kurią palydi rašytojas, kalbėdamas apie kūrybą, apie sutiktus žmones.

Literatūros popietę praturtino A. Kačanausko muzikos mokyklos kanklininkų trio, vadovaujama mokytojos Jurgos Senkutės ir jaunoji pianistė Gabrielė Dalinskytė (mokytoja Birutė Širvinskienė), skaitovė Vilma Urniežiūtė,

Renginio vedėjos – Regina Markevičienė, XXVII knygos mėgėjų draugijos pirmininkė Dalia Poškienė plačiau apžvelgė rašytojo kūrybos kelią, susitikimus, padėkojo renginio svečiams.

Nuotr. ir str. aut. D.Poškienės

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021