Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Šeimų susibūrimas (2008-12-14)

Paskelbta: 2008-12-15

 

Gruodžio 14 dieną, sekmadienį, 15 val. į Priskėlimo bažnyčios konferencijų salę rinkosi jaunos šeimos, kurios Santuokos sakramentą priėmė šiais metais.

Šio susibūrimo pagrindinis tikslas – pradėti burti šeimų bendruomenę. Nors šeimų susirinko negausus būrys, tačiau buvo labai malonu matyti visus, kurie rado laiko ir noro pabūti kartu.

Tai pat susibūrime dalyvavo parapijos klebonas dekanas mons. Vytautas Grigaravičius, parapijos šeimų vadovė Neringa Vaišvilienė su savo vyru, tai pat svečiavosi šeima iš Petrašiūnų šeimų bendruomenės, bei Šv.Arkangelo Mykolo (Įgulos) rektorato šeimų vadovai.

Dekanas klebonas mons.Vytautas Grigaravičius pasveikino susirinkusias šeimas ir pasidžiaugė, kad jos rado laiko bei noro ateiti. Tai pat jis džiaugėsi, kad mūsų visuomenėje ir valstybė pradeda galvoti apie šeimą, kurdama jai palankesnius įstatymus.

Šeimų vadovė Neringa tai pat džiaugėsi matydama susirinkusias šeimas. Jos teigimu smagu matyti nors ir negausų, tačiau aktyvių, noriai nusiteikusių bendrauti ir dalyvauti, šeimų būrį Tai pat buvo pristatyta kokia planuojama būsimos šeimų bendruomenės veikla.

Dažnai jaunai šeimai reikia paramos, kad ji nesijaustų vieniša ir turėtų bendruomenę į kurią galėtų atsiremti, pasidalinti iškilusiomis naujomis patirtimis, klausimais, džiaugsmais ir rūpesčiais, o tam geriausiai tinkama yra bendruomenė.
Šeimos atstovai kalbėjo, jog joms trūsta bendruomenės, kuri jungtų jas.

„Prieš vestuves teko lankyti sužadėtinių paskaitas, laukdavome jų, o po vestuvių tarsi viskas nutrūko ir likome pamiršti” – kalbėjo atstovai. Jie džiaugėsi, jog atsirado galimybė susiburti, surasti bendraminčių ir pasidalinti savo išgyvenimais. „Labiausiai norėtųsi iš šios bendruomenės bendravimo, pasidalinimo patirtimi, išklausymo, paramos ir supratimo“- kalbėjo šeimų atstovai, - tai pat tikimės iniciatyvos iš kitų bei iš pačių savęs.“

Svečiai iš Petrašiūnų parapijos šeimų bendruomenės papasakojo apie savo bendruomenę, įgytą patirtį joje, praleistą laiką ir dvasinį praturtėjimą. Šeimų vadovai iš Šv. Arkangelo Mykolo (Įgulos) rektorato pasakojo apie savo jaunų šeimų klubą, jo veiklą ir šeimų požiūrį į tokio pobūdžio susibūrimus. Buvo prieita vieningos nuomonės, jog šeimos tokias bendruomenes vertina ir joms to reikia.

Neliko nei viena šeima nepakalbinta ir neišklausyta. Nors šeimos jautėsi ir šiek tiek nedrąsiai, bet sakė jau lankiančios kito susitikimo.

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021