Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

„Dialogas – žodis ir spalva“ (2009-11-15)

Paskelbta: 2009-11-19

 

Uždekime gerumo žvakutes...

Baigia nuo medžių kristi paskutinieji lapai, artėja gruodis, artėja Advento metas ir vėl lauksime Šv. Kalėdų. Ir vėl norėsime savo artimuosius nudžiuginti dovanėlėmis. Tad klebonas monsinjoras Vytautas Grigaravičius susirinkusiems į renginį „Dialogas – Žodis ir Spalva“ ir kalbėjo apie dovanas bei jų prasmę. Juk esmė ne dovanos brangumas, o kiek savo širdies šilumos įdėsi parinkdamas dovaną. Be to, pati didžiausia dovana – prisiminimas, pagalba sunkiausiu momentu, aplankymas, pabendravimas, gailestingumas. „Kvieskime visus uždegti gerumo žvakučių“ – sakė klebonas.

Regis, gerumo žvakutės ir buvo uždegtos tą popietę. Aktorius Petras Venslovas pakvietė pakeliauti per Lietuvą, suminėdamas keliolika dešimčių kaimų ir miestelių ir, manyčiau, ne vienam suspurdėjo širdis, kai išgirdo gimtinės vardą. O kai liejosi B. Brazdžionio, S. Gedos, A. Vištelio - Višteliausko , K. Genio, H. Radausko eilės apie Lietuvą - abejingų nebuvo. Argi aktorius Petras Venslovas nepadovanojo gausiai susirinkusiems kauniečiams pačią prasmingiausią dovaną?

Taip pat gražią dovaną gavome iš dviejų jaunų menininkių Kristinos Ingram ir Eglės Česonytės. Jos pakvietė į savo grafikos ir porceliano darbų parodą. Tai nebe pirmoji jų bendra paroda ir , kaip juokavo kūrėjos, jų darbai „nesipyksta“.

Renginyje dalyvavo ir projekto „Dialogas – Žodis ir Spalva“ globėja, LR Krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė, kuri susirinkusiems kalbėjo apie Lietuvos ekonomikos problemas, priežastis, kvietė neprarasti tikėjimo ir paremti gerus darbus.

                                                    Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021