Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Belaukiant Šv. Kalėdų (2010-12-12)

Paskelbta: 2010-12-16

 

Advento ciklo „Belaukiant Kalėdų“ renginiai tęsiasi. Gruodžio 12-ąją gausiai susirinkusiems kauniečiams konferencijų salėje klebonas monsinjoras Vytautas Grigaravičius kalbėjo apie pasiruošimą šventai Kūčių vakarienei. Akcentavo, kas svarbiausia, laukiant šios šventės, - tai susitaikymas su artimu, paprašymas atleidimo, tai pasidalijimas gerumu, kuris mus vienija. Priminė svarbiausius vakarienės akcentus , kaip ją pradėti, kokia malda, kad būtina uždegti keturias žvakes ir Gerumo žvakelę, kad būtina prisiminti artimuosius, kurie iškeliavo Amžinybėn. Ir neskubėti, kad vakarienė taptų iškilminga bei nepamiršti tarti gerų žodžių visiems, su kuriais būsite prie Kūčių stalo.

Projekto valandoje dalyvavo poetas Robertas Keturakis. Aktorius ir šio projekto vadovas Egidijus Stancikas skaitė poeto eiles, kurios rinkinyje tik dar pasirodys. Robertas Keturakis skaitė ištraukas iš prieš keletą metų išleistos knygos „Ahasferas“[Pasakos] , kurios nebuvo ir nebus knygynuose, todėl buvo ypač įdomu.

Poetas teigia:“ Pasaka niekados nepažemina tikrovės stengdamasi atskleisti tai, kas glūdi toliau ir giliau – už įprastų mūsų pasaulio pavidalų ir reiškinių.“ Robertas Keturakis taip pat paskaitė eilių iš knygos „Ir niekad vėlai“, kurioje eilėraščių ciklas, skirtas artimiems žmonėms.

Pianistas Motiejus Bazaras atliekamomis melodijomis tarsi priminė, koks dabar metas ir apie ką reikėtų pamąstyti. Visi, kas dalyvavo valandoje, pajuto didelę poeto Roberto Keturakio šilumą, sklindančią ne tik iš jo kūrybos, bet ir iš jo paties. Parodų salėje tęsiasi Gintaro Česonio fotografijų paroda „Šiluva“. Žiūrovai buvo labai dėkingi visiems šioje valandoje dalyvavusiems meninkamas, pasidalijusiems savo kūryba ir gerumu.

                                        Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021