Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - Gyvenimas – tai knyga... (2011-01-26)

Paskelbta: 2011-02-02

Kiekvienoje trečiadienio popietėje senjorai nori sužinoti ir išgirsti ką nors naujo. Žinome visi, kad nuo seno garbinami šventieji, siekiama sekti jų gyvenimu. Tačiau ar daug apie juos žinome? Praeitais metais leidykla „Šviesa“ išleido labai vertingą leidinį „Lietuvos šventieji ir globėjai“, tekstai – prof. dr. Laimos Šinkūnaitės ir doc.dr. kunigo Algimanto Kajacko.

asiūliau paskaityti mūsų popietėse apie šventuosius ir globėjus . Šventasis Jurgis yra Lietuvos antrasis ir Vilniaus arkivyskupijos globėjas, kurio šventė – balandžio 23 d. Apie Šventojo Jurgio, kuris buvo nukankintas 303 m., gyvenimą ir kankinystę , kodėl Lietuva jį pasirinko globėju ir sužinojome iš minėto leidinio.

Antra popietės dalis buvo skirta mūsų pabendravimui. Paskutinis mėnesio trečiadienis, tad gėlių žiedais ir linkėjimais pasveikinome sausio mėnesį gimusius. Jau tapo tradicija, kad toje popietėje tie, kuriuos mes pagerbiame, pasidalina mintimis apie gyvenimą, apie save. Kiekvienas atverčia nors keletą savo gyvenimo knygos puslapių. O jie labai įdomūs.

                                                            Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021