Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

„Dialogas – Žodis ir Spalva“ (2011-02-06)

Paskelbta: 2011-02-09

Būkime šviesos nešėjai…

Šiais žodžiais kvietė klebonas monsinjoras Vytautas Grigaravičius, primindamas Evangeliją susirinkusiems konferencijų salėje. Juk kiekvienam Dievas suteikė galimybę būti pasaulio šviesa. „Pradėkime spinduliuoti gerumu, pirmiausia savo šeimoje, kiekvienas po kruopelytę paberkime savo gerumo druskos, juk jos pilnos mūsų kišenės”, - kalbėjo klebonas. Ir išties vasario 6-osios valanda konferencijų salėje suspindo didele šviesa.  

Valandoje „Dialogas – Žodis ir Spalva” dalyvavusi režisierė Neris Karpuškaitė padovanojo šviesos, skaitydama savo kūrybą, kurioje tiek daug spalvų, skausmo ir džiaugsmo, tikėjimo ir vilties. Ji atvėrė save, atvėrė nuoširdžiai, iki sielos gelmių sujaudindama klausytojus.

Kitą didelį gūsį šviesos padovanojo dailininkas Vilius Slavinskas, kurio parodoje kelios dešimtys tapybos darbų, pakerinčių savo jėga, aukštu profesionalumu. Be to, buvo parodytas filmas, kuriame dar ryškiau atsiskleidžia kūrėjo talentas.

Dailininkas sako: „Dažnai noriu išsaugoti paslapties nuojautą kūrinio siužete, spalviniuose ir kompoziciniuose sprendimuose. Į savo kūrinius žiūriu, kaip į savo apmąstymų realizavimą paveiksluose, kurie, mano nuomone, galėtų tapti šiuolaikiško interjero akcentais”.

                                                                                       Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021