Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje – Valstybės atkūrimo dienai... (2011-02-09)

Paskelbta: 2011-02-15

 

Vasario 9-osios popietę senjorai paskyrė artėjančiai tautos šventei -Valstybės atkūrimo dienai – Vasario 16-ajai. Nors gatvėse slidu ir pūtė žvarbokas vėjas, bet į popietę susirinko didelis būrys senjorų.

Lietuva... Kiekvienam lietuviui šis žodis šventas ir brangus. Lietuva tai ne tik žemės lopinėlis prie Baltijos krantų. Lietuva – tai Nemunas, Neris, Dubysa ir šimtai upių, ežerų, Lietuva – tai rūpintojėliai prie kelio ir senolių iškęsti vargai. Lietuva – karalius Mindaugas, Vytautas Didysis, Žalgirio mūšis, knygnešių keliai, „Aušra“, „Varpas“, Basanavičius, Mažvydas, Kudirka, Daukantas, Strazdas, Maironis, Valančius ir sukilėlių laužai. Lietuva – Vorkuta, Igarka ir Sibiro platybėse palikti jos vaikai...Lietuva – Kryžių kalnas, Aušros vartai , tūkstančiai šviesuolių ir visi paklydę jos vaikai... Tai neužmirštama, tai giliai atmintyje.

Popietėje dalyvavo trys kanklininkės: Gražina Večerskienė, Danutė Kupliauskienė, Janina Lekečinskienė ir dainininkė Dalia Vaškelytė. Skambėjo poetų posmai ir nepamirštamos mūsų tautos dainos apie Lietuvą, jos grožį, jos vargus ir džiaugsmus. Dainavo ne tik viešnios, pasipuošusios tautiniais rūbais, jos pakvietė kartu dainuoti ir senjorus. Vyravo šventiška nuotaika, nes ar galima nesidžiaugti šia švente?

Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021