Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

„Dialogas – Žodis ir spalva“ (2011-03-06)

Paskelbta: 2011-03-09

Minties tiltas į kūrybą...

Kovo 6-ąją į renginį „Dialogas –Žodis ir Spalva “, kaip ir visada, susirinko daug žiūrovų. Šį kartą susitikti su Kauno valstybinio akademinio dramos teatro aktore Jūrate Onaityte ir dailininku Gintaru Pankevičiumi.

Prieš meno valandą kalbėjo klebonas monsinjoras Vytautas Grigaravičius. Jis pabrėžė žmogaus trapumą. Juk apie tai mes visi susimąstysime Pelenų dieną, kuri artėja. Todėl klebonas ir akcentavo, kad, būdami trapūs, turime statyti savo gyvenimą ant tvirtų pamatų, dėti plytą prie plytos ir ne tik išklausyti Evangeliją, bet gyventi jos šviesoje.


Aktorė Jūratė Onaitytė nutiesė minties tiltą į Antano Maceinos gyvenimą ir kūrybą. Aktorė ne tik skaitė jo kūrybą, jo poeziją, kuri daugeliui galbūt ir pirmą kartą buvo išgirsta. Aktorė pasakojo ir apie kai kuriuos, manyčiau, skaudžiausius filosofo gyvenimo įvykius ir išgyvenimus. Jūratė Onaitytė atvėrė Antano Maceinos dvasios gilumos klodus ir per jo gyvenimą atskleidė žmogaus būties trapumą.

Parodų salėje vėl nauja paroda. Dailininkas Gintaras Pankevičius nemėgstantis daug kalbėti. Jis pasidžiaugė tokiu gausiu žiūrovų būriu, pakviesdamas parodon, ir sakė, kad norėtų geriau pasikalbėti su kiekvienu prie darbų, padiskutuoti, išgirsti žiūrovo nuomonę.

                                                                 Rima Lipšienė

 

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021