Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje – Istorinėje prezidentūroje (2011-05-04)

Paskelbta: 2011-05-16

 

Pagyvenusių žmonių sambūrio dalyviai išklausė visą ciklą istorikės Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto docentės Virginijos Jurėnienės paskaitų apie tarpukario Lietuvos prezidentus. Todėl lyg pabaigai šiam ciklui gegužės 4-ąją beveik keturios dešimtys senjorų susirinko į istorinę Prezidentūrą.

Mus pasitiko ekskursijos vadovė Justina Minelgaitė, kuri labai įdomiai papasakojo apie Prezidentūros įsikūrimą šiame pastate, apie Prezidento institucijos istoriją. Pateikė daug įdomių istorijos faktų apie tarpukario Lietuvos gyvenimą, kokių priemonių ėmėsi tuometinė Vyriausybė įveikti ekonominei krizei, kokios buvo tradicijos per šventes. Priėmimo salė, prezidento darbo kabinetas, valgomasis , prezidentienės salonas, daiktai. Taip pat apdovanojimai ir kiti dokumentai ir viskas, kas eksponuojama istorinėje Prezidentūroje – tai buvo realus prisilietimas ir suvokimas, koks gyvenimas čia vyko prieš karą.

Daugelis senjorų čia apsilankė pirmą kartą ir pagilino savo žinias ne tik apie Lietuvos prezidentus, bet ir tarpukario Lietuvą, kai sostinė buvo Kaunas.Taip pat pamatėme dokumentinę juostą apie Lietuvą. Senjorai širdingai padėkojo jaunai ekskurisijų vadovei Justinai už labai išsamų pasakojimą.
                                   Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021