Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių sambūrio popietėje - Artėjant Vėlinėms... (2007-10-24)

Paskelbta: 2007-10-26

 

Atėjo metas, kai visi skubame į kapines sutvarkyti artimųjų kapų, juk artėja Visų Šventųjų ir Vėlinių šventės. Šį kartą susirinkę popietėn parapijos pagyvenusių žmonių sambūrio dalyviai ir paskyrė popietę šioms prasmingoms dienoms.

Kunigas Julius Grigonis pasakojo apie mirusiųjų paminėjimo ištakas, apie kankinius, tapusius šventaisiais ir visų šventųjų garbinimą, šventųjų kalendorių. Jis akcentavo, kad šios dienos – didžiausio atlaidumo dienos. Taigi nepraeikime pro bevardį kapelį.

- Žvakių šviesa simbolizuoja ne tik amžinybę, - jis sakė, - bet skirta ir mums gyviesiems, kad sklistų gerumas ir šviesa, kad mes pasidalintume gerumu. Ramiai liepsnojo ant stalų užžiebtos žvakelės, kurias kunigas Julius pašventino, kad kiekvienas galėtų ją uždegti ant savo artimųjų kapų.                                                                 

Ne vienas dalyvis buvo aktyvus popietėje, šiltai liejosi iš jų lūpų eilės, giesmės, prisiminimai. Popietėje nuskambėjo ir Bernardo Brazdžionio, ir Jono Aisčio bei kitų poetų eilės. Mes pasidalinome šviesa ir gerumu, o tos popietės nuotaiką perduosime ir kitiems.

                                                                                           Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021