Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Rugsėjo pirmosios šventė parapijoje (2011-09-01)

Paskelbta: 2011-09-02

 

Rugsėjo pirmosios rytą Kristaus Prisikėlimo parapijos klebonas mons. V. Grigaravičius, vikaras kun. N. Šmerauskas ir „Marijos radijo“ laidų direktorius, kun. teol. dr. K. Kėvalas išskubėjo į parapijoje esančias gimnazijas, mokyklas pasveikinti mokinių, tėvelių, mokytojų su naujų mokslo metų pradžia.

10.00 val. tradiciškai į Paminklinę Kristaus Prisikėlimo bažnyčią rinkosi „Saulės“ gimnazijos vadovai, mokiniai, jų tėveliai, seneliai, jaunesnieji broliukai, sesutės.

Šv. Mišioms vadovavo klebonas mons. Vytautas Grigaravičius. Šv. Mišių pradžioje jis pakvietė prisiminti prieš dvi savaites tragiškai žuvusį tikybos mokytoją Tomą Žemaitį.

Gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja Dalia Juodulienė su mokiniais parengė trumpą montažą, skirtą Tomo prisiminimui.

Homilijoje monsinjoras kalbėjo: „Šios valandos pamąstymą padiktavo skaudi netektis, kuri skatina mąstyti apie tai, kad gyvenimo įvykiai ne visada klostosi pagal mūsų norus. Gyvenimas kartais būna labai skausmingas ir nenuspėjamas: džiaugsmas per akimirką gali virsti skausmu, o laimė – žaibiškai subyrėti į šipulius“.

Toliau klebonas kvietė stengtis gilintis į save, atpažinti Dievo pašaukimą ir stengtis jį vykdyti. Tik pasitikint Viešpačiu galime susilaukti sėkmės ir patirti didesnių ar mažesnių stebuklų (išsamiau klausytis mons. V. Grigaravičiaus  rugsėjo 1-osios  homilijos  http://www.prisikelimas.lt/index.php?id=12&n=a)

Baigdamas monsinjoras palinkėjo visada būti atviriems Dievo užmojams, nugalėti polinkį remtis vien savo išmintimi, kuri trukdo Dievo veikimui mūsų širdyse.

11.00 val. į šv. Mišias rinkosi V. Bacevičiaus pradinės mokyklos auklėtiniai.

     Kristaus Prisikėlimo parapijos informacija

 

 

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021