Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Prasidėjo mokymų ciklas parapijų bendruomenių vadovams (2011-10-11)

Paskelbta: 2011-10-12

Spalio 11 d. Kauno Kristaus Prisikėlimo parapijoje prasidėjo mokymų ciklas skirtas Kauno miesto parapijų bendruomenių grupių vadovams. Į mokymus susirinkę įvairių Kauno miesto parapijų atstovai akcentavo, kad jiems svarbiau praktinė informacija - kaip galima padėti socialinės rizikos asmenims, kurie kreipiasi pagalbos į parapijos bendruomenes.

 

 

Susirinkusius dalyvius pasveikino Kauno Kristaus Prisikėlimo parapijos klebonas mons. Vytautas Grigaravičius. „Savo kasdieniniame darbe Jūs susiduriate su įvairiais žmonėmis, todėl Jums reikia įvairiapusių žinių“ – kalbėjo monsinjoras. Klebonas taip pat pristatė numatomas mokymų temas ir pabrėžė jų aktualumą: „Kas diena kyla naujos problemos, jei anksčiau kalbėjome tik apie priklausomybę alkoholiui, tai šiuo metu jau turime lošimų namus ir žmones, priklausomus nuo azartinių žaidimų“ ir paragino „stengtis įsisavinti visas žinias ir temas, net ir tai, kas atrodo neaktualu šiandien, gali pasirodyti iššūkis rytoj“.

 

 

Parapijos konferencijų salėje vykęs pirmasis seminaras buvo skirtas pagalbai pagyvenusiems ir sergantiems asmenims apžvelgti. Mokymuose dalyvavę dalyviai nagrinėjo praktinę situaciją, ieškojo įmanomų bendruomenėje pagalbos būdų. Dauguma dalyvių akcentavo, kad stengtųsi pagalbos sergančiam asmeniui ieškoti savo bendruomenėje - savanorių ir geros valios žmonių pagalba organizuodami ligonio lankymą namuose.

Seminaro vadovai trumpai pristatė egzistuojančią pagalbos sistemą pagyvenusiems ir sergantiems asmenims: pašalpas, slaugos ypatumus, nemokamai galimą gauti kompensacinę techniką.

 

Mokymuose dalyvavo 52 asmenys iš 11 parapijų. Sekantis seminaras iš apmokymo ciklo bus skirtas priklausomybėms bendruomenėje ir galimai pagalbai priklausomybėmis sergantiems asmenims nagrinėti. Jis numatomas spalio 25 d.

                                        Kristaus Prisikėlimo parapijos  informacija

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021