Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Sekmadienio popietėje - Pasaulio stebuklai (2011-10-09)

Paskelbta: 2011-10-12

 

Kas yra tie septyni pasaulio stebuklai? Teigiama, kad jų yra dar daugiau.

Spalio 9-osios valandoje susirinkusiems konferencijų salėje klebonas monsinjoras Vytautas Grigaravičius pateikė keletą pamąstymų apie pasaulio stebuklus. Argi ne stebuklas mums kiekviena diena, sutinkami geri žmonės, patiriami džiaugsmai?

Bet mes dažnai nepastebime, dažnai pripratę reikalauti, gauti. Dažnai ir ačiū pamirštame tarti. Klebonas pateikė vienos apklausos duomenis, kai buvo įvardinti ne visiems gerai žinomi pasaulio stebuklai, bet mūsų kasdieniniai pojūčiai: matyti, girdėti, liesti, ragauti, jausti, juoktis, mylėti.

Išties, ar tai ne stebuklas, ar tai ne Dievo dovana, kiek daug žmogui duota patirti? Tik kai to netenkama galbūt suvokiama jų vertė. Apie tai ir kvietė klebonas giliau pamąstyti, džiaugtis bei branginti mums teikiamus stebuklus.

 

Argi neįvyko stebuklas, kai salėje valandą koncertavo Kauno rajono Sargėnų bendruomenės liaudiškos muzikos kapela „Šilas“, vadovas Rimantas Vaičekonis? Tikrai įvyko. Muzikantai ir dainininkai dovanojo pačias gražiausias mūsų tautos dainas, kurios maloniai glostė širdį, sukėlė gražiausius prisiminimus.

Žiūrovai neliko abejingi, lingavo, niūnavo ir pritarė. Juk mūsų tautos dainos niekad nepabosta, jos – auksinė skrynia, tad ar galima pamiršti? Žiūrovai plojo, dėkojo, o svarbiausia švietė visų veidai: ir atlikėjų, ir žiūrovų.

                                 Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021