Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Dialogas - Žodis ir spalva (2012-01-08)

Paskelbta: 2012-01-11

Noris būti teisingu tyliai...

Tai mūsų tautos poeto Justino Marcinkevičiaus žodžiai. Žodžiai, kurie taip ir krenta giliai į širdį. Taigi, daug gilios filosofijos poezijos krito į susirinkusiųjų širdis sausio 8- ąją , kurie po šv. Mišių užsuko į konferencijų salę susitikti su „Dialogo – Žodis ir Spalva“ menininkais.

 

Kauno valstybinio akademinio dramos teatro aktorius Liubomiras Laucevičius skaitė Justino Marcinkevičiaus, Vytauto Mačernio poeziją, taip pat rusų klasiko Antono Čechovo apsakymus. Pažįstame šį aktorių, sukūrusį dešimtis vaidmenų teatre ir kine. Nebe pirmą kartą mes girdime Liubomirą Laucevičių, skaitantį mūsų Šventovės konferencijų salėje, ir kiekvieną kartą jį pažįstame vis kitokį. Kokį? Nelengva surasti žodžius šiam gabiam aktoriui, vis tobulėjančiam, vis gilesniam, vis brandesniam ir su didele atsakomybe prabylančiam į žiūrovą.

Parodų salėje buvo atidaryta Viginto Stankaus tapybos darbų paroda. Tapytojo darbus taikliausiai apibūdina menotyrininkė Eglė Mickutė: „Jo drobes norisi paliesti pirštais ir patyrinėti iškilių faktūrų reljefus, sodrius aliejinio dažo plotus. Abstrakcijų pasaulis įsileidžia ir paliečia žiūrovo jausmus.

 

Atrodo, kad darbuose jauti pulsavimą, tarsi vidinį paslėptą gyvenimą, kuris atsiveria ne iš karto. Todėl prie Viginto Stankaus darbų norisi prisiliesti ir negali likti abejingu, nes kalba širdis, o racionalus pradas kukliai tyli.“

Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021