Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - Kokiame pasaulyje gyvename? (2012-01-11)

Paskelbta: 2012-01-20

 

Pagyvenusių žmonių sambūrio trečiadienio popietėse ne kartą yra apsilankiusi ir atvertusi ne vieną istorijos puslapį - Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto docentė Virginija Jurėnienė. Ji maloniai atsiliepė į mūsų kvietimą ir apsilankė senjorų popietėje sausio 11-ąją. Gerbiama docentė pasveikino senjorus su Naujaisiais metais, pasidžiaugė, kad jie neišsibarstė, bet vis susirenka ir nepaliauja domėtis, pažinti. „Man labai malonu pas jus apsilankyti ir matyti jūsų šviesius veidus “, – sakė Virginija Jurėnienė.

Šį kartą istorikės pasiūlyta tema „Kokiame pasaulyje gyvename?“. Docentė pasakojo, koks BVP tenka vienam gyventojui vargingiausiose ir turtingiausios šalyse, kaip auga pasaulyje gyventojų skaičius, kokios gamybos ir vartojimo apimtys. Išgirdome ir skaudžius šiandieninio gyvenimo faktus, kad daugiau kaip vienas milijardas gyventojų neturi nuolatinio geriamojo vandens, kad 113 milijonų pasaulio vaikų nelanko mokyklos, Lietuvoje - apie 5 tūkstančius, o apie 40 milijonų gimusių vaikų eužregistruojama.

Docentė palietė ir pasaulyje vykstančios emigracijos ir darbo problemas. Taip pat faktai liudija, kad pusė visų pasaulio upių yra labai užterštos arba išsekusios, milijardai hektarų dirvos klasifikuojama kaip degradavusi, materialinių gėrybių vartojimas pasiskirstęs netolygiai, o resursų išeikvojimas kelia rimtas socialines ir ekonomines problemas.

Senjorai buvo labai dėkingi docentei Virginijai Jurėnienei, kuri suteikė labai daug naudingos informacijos, kokiame pasaulyje šiandien gyvename, taip pat atsakė į susirinkusiųjų klausimus. Be to, pažadėjo ir ateityje apsilankyti.

                                                                Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021