Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - Velykinė šventė (2012-04-11)

Paskelbta: 2012-04-17

 

Balandžio 11-osios popietė buvo skirta šv.Velykoms. Kiekvienas atėjo  su šventiškiu lauknešėliu, kuriame buvo ir margutis. Bronė Sabaliauskienė ir Nijolė Dapkienė stalą papuošė velykinėmis puokštėmis.

Popietę pradėjome bendra malda, padėkodami  Dievui už visas dovanas, už mūsų bendrystę ir suteiktas galimybes džiaugtis gyvenimu bei vienas kitu.

 

Senjorai  pasidalino  mintimis apie velykinius papročius, kaip praleido šventes savo namuose. Genovaitė Morkūnienė papasakojo apie  margučių   marginimo tradicijas, Akvilė Eigminaitė, Vida Petkevičienė, Ada Maknavičienė, Eleonora Pšibarauskienė paskaitę eilių apie šv. Velykas, apie pavasarį.

Išrinkome gražiausią margutį, kurio autorė –Irena Sadauskaitė, stipriausio margučio  - Birutė Bartkienė. Jas apdovanojome kukliais prizais.  Ilgai netilo kalbos ir dainos.

Senjorai jautėsi jaukiai šv. Velykoms skirtoje popietėje: kaip vieningoje šeimoje ir didelėje šeimoje, nes susirinko beveik penkios dešimtys. Ir kaip nepasidžiaugti mūsų bendryste – juk  šv.Velykas jau penktą kartą švenčiame kartu.

                                                                 Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021