Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Adventinė popietė „Rasokite dangūs...“(2007-12-02)

Paskelbta: 2007-12-06

 

Atėjo Adventas, atėjo didžiojo susikaupimo ir laukimo metas. Paminklinėje Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje prasidėjo renginių ciklas „Rasokite dangūs...“ .

Sekmadienį po šv. Mišių konferencijų salėje netilpo visi norintys patekti į adventinį koncertą. O jis buvo ypatingas, skirtas tam prasmingam laukimo metui. Susirinkusiems dainavo Skaidra Jančaitė ir Šarūnas Čepulis, jiems akomponavo Gražina Zalatorienė, eiles skaitė aktorius Egidijus Stancikas. Viešpatį pagarbinę malda, susirinkusieji pajuto ypatingą dvasios atgaivą, klausydamiesi garsių kompozitorių kūrinių.                                                                  

Po koncerto popietė tęsėsi – buvome pakviesti į Romualdo Čarno grafikos darbų parodą. Nepakanka minutėlei sustoti prie šio menininko, kurio parodos apkeliavo daug pasaulio šalių, darbų. Romualdo Čarno grafika džiugino meno mylėtojus ne tik Lietuvoje, bet ir Taline, Stokholme, Rygoje, Budapešte, Čikagoje, Rio de Žaneire ir kitose pasaulio miestuose. Dvidešimt brandžių Romualdo Čarno darbų per Adventą galės pamatyti visi, kas apsilankys Paminklinės Kristaus Prisikėlimo bažnyčios konferencijų salėje.

Menininkai įliejo sidabro šviesos į adventinį laukimą, įliejo vilties ir džiaugsmo visiems susirinkusiems, visiems, kuriems reikia meno.

                                                                        Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021