Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Antrasis advento sekmadienis (2007-12-09)

Paskelbta: 2007-12-12

O, Kristau, dangų atidaryk…

 Taip pavadintas koncertas antrąjį Advento sekmadienį tęsė renginių ciklą “Rasokite dangūs…” Paminklinėje Kristaus Prisikėlimo bažnyčios konferencijų salėje klausėmės viešnių iš Suvalkijos. Tai Marijampolės kolegijos pedagogės : vokalistė Birutė Pavalkienė, pianistė Aušra Morkūnienė ir muzikologė Daiva Rutkauskienė susirinkusiems padovanojo puokštę giesmių, skirtų adventinei nuotaikai sukurti, skirtų artėjančioms Šv. Kalėdoms.

 Muzikologė Daiva prasmingais žodžiais vedė klausytojus į susimąstymo, laukimo, atgailos, susikaupimo metą. Trijų Suvalkijos moterų kūrybos valanda sujaudino susirinkusius ir galbūt net nustebino, kad ne tik didžiuosiuose miestuose gyvena ir kuria tautos talentingi žmonės. Birutė Pavalkienė ir Aušra Morkūnienė jau dešimt metų koncertuoja kartu, o kartu su muzikologe Daiva Rutkauskiene yra išugdžiusios ne vieną Lietuvos talentą, nes jos pasišventusios muzikos kalbai.
Kaip sakė atsisveikindama su klausytojais Daiva Rutkauskienė, jos visos labai džiaugiasi, kad turėjo galimybę koncertuoti Paminklinėje Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje.

Po koncerto su gimtadieniu buvo pasveikintas dailininkas Romualdas Čarna, kurio darbų paroda čia atidaryta prieš savaitę. 

                                                                                   Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021