Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - Antibiotikų vartojimas ir pasekmės (2012-10-24)

Paskelbta: 2012-10-31

Spalio  24-osios popietėje susirinkusiems senjorams kalbėjo Kalniečių poliklinikos šeimos gydytoja Violeta Platūkienė. Ji  priminė antibiotikų istoriją ir išradėjus, pirmuosius ligų gydymo bandymus antibiotikais ir kokias ligas jie nugali.

Gydytoja akcentavo antibiotikų gydymo metodiką, nes tik gydytojas gali įvertinti, kokia infekcija sukelia vieną ar kitą  susirgimą ir kaip gydyti. Juk ne paslaptis, kad žmonės dažnai patys nusprendžia ir gydosi antibiotikais, nesuvokdami, kad viruso antibiotikai neveikia.

Prelegentė papasakojo ir apie hospitalines infekcijas, vėl plintančią truberkuliozę, plintančias virusines ir bakterines infekcijas. Kvietė pasiskiepyti  nuo gripo ir aiškino, kodėl tai naudinga ypač vyresnio amžiaus žmonėms. 

 

Popietėje dalyvavęs klebonas monsinjoras Vytautas Grigaravičius kalbėjo apie  šiame laikmetyje sudėtingą Bažnyčios situaciją. Kiekvienas  pastebi, kad  vyksta  sąmoningas Bažnyčios puolimas,  spaudoje pasirodo  tendencingi straipsniai, kuriuose mėginama apjuodinti kunigus, juos apkaltinant nebūtais dalykais.Toks puolimas labai jaučiamas katalikiškuose valstybėse, dabar ypač Lietuvoje ir Lenkijoje.

Klebonas perskaitė  ištrauką iš Evangelijos, kurioje aiškinama apie būsimus Bažnyčios persekiojimus.Todėl kvietė būti budriais, turėti savo nuomonę, bet saugotis, kad nebūtume suklaidinti.                                                        

                                                                         Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021