Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - Nenugalėtos... (2012-11-07)

Paskelbta: 2012-11-13

 

Moteris. Kokia ji? Ar tik šeimos židinio saugotoja,  pareiginga žmona, puiki  mama? Pasaulyje žinome daug moterų, įžymių gydytojų, mokslininkių, išradėjų, rašytojų, pelniusių pasaulinį šlovę. Lapkričio 7-osios popietėje susirinkusiems senjorams pasakojau apie tris garsias moteris. 

 Kas ji - nenugalėta? Taip  vertinama Margaret Thatcher, atėjusi į aukščiausią lygą iš vidurinės klasės ir tapusi galingiausia moterimi Anglijoje ir pasaulyje.  Angela Merkel vadinama geležine moterimi. Ji - viena įtakingiausių moterų pasaulyje, nes jos rankose - Europos ateities gerovė. O kas ji - Helen Adams Keller? Apie ją garsus amerikiečių rašytojas Markas Twainas yra pasakęs: „XIX amžiuje buvo tik du iš tiesų genialūs žmonės - Napoleonas ir Helen Keller.“ Prancūzijos imperatorių žino visi, o štai Helen Keller gyvenimas – nepakartojama istorija. Dar vaikystėje netekusi regėjimo ir klausos, ji sugebėjo įgyti aukštąjį išsilavinimą ir parašyti knygas.

Apie šių trijų moterų gyvenimą, vaikystę, šeimą, mokslus,  silpnybes ir stiprybes, pasiekimus ir išgirdo senjorai. Tai tarsi nedidelis  istorijos puslapis, kaip  ir kuo gyveno šios stiprios ir nenugalėtos moterys. Jų gyvenimas tai pavyzdys,  kad  galima pasiekti ir didžiausiais aukštumas, nepaisant jokių gyvenimo sunkumų ir kliūčių.

                                                                                    Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021