Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Parapijos šeimų bendruomenėje - Įspūdžiai iš Naujosios Zelandijos. Atsakingo krikščionio apibrėžimas, pareigos, dienotvarkė (2012-11-29)

Paskelbta: 2012-12-03

 

Pirmoje vakaro dalyje Virginija ir Justinas pasidalijo įspūdžiais apie valstybę, esančią Ramiojo vandenyno salose, Naująją Zelandiją. Tai yra moderni, aukšto ekonominio išsivystymo valstybė, didžiausias pajamas gaunanti iš žemės ūkio produkcijos; augina vynuoges, avis.

Šiuo metu ten pavasaris. Naujojoje Zelandijoje buvo filmuojamas  „Žiedų valdovas", tad tame filme yra atvaizduota tikrų tikriausia tos šalies gamta.

Iš anksto paskelbta tema kunigą dvasios vadovą Algirdą „nedžiugino", bet nuo pat pradžių prasidėjus diskusijai, tema įgavo pagreitį ir gylį. Pasisakėme kaip, kas suprantame tikėjimą, religiją, kasdieninius įsipareigojimus.

Šiandien bandoma daug kalbėti apie religiją (net krepšinį bandoma vadinti tarsi antra religija), pametant santykį su Dievu. O juk religija, tai yra santykio su Dievu atstatymas per Jėzų Kristų. Tik santykyje su Dievu slypi didžiausia laimės galimybė. Žmogus turi sekti Kristų. Sekti iki kryžiaus. Kryžius tai reiškia sekant Kristaus gyvenimą atiduoti savąjį aš (egoizmas...).

Kunigas patarė, mintinai išmokti Biblijos Jono 17 - 3: „O amžinasis gyvenimas - tai pažinti tave, vienintelį tikrąjį Dievą, ir tavo siųstąjį Jėzų - Mesiją".

St.Raščiuvienė,
Šeimų bendruomenės koordinatorė




Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021