Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Gyva Lietuvos širdis Paminklinėje Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje (2013-03-11)

Paskelbta: 2013-03-12

 

Vardas, kuriuo mes vadinam ir visada turėtume vadinti daugelį šio gyvenimo gražiausių dalykų – yra Lietuva. Iš po sniego išniręs žemės grumstas, iš kurio saulėn pažvelgė gyvybę atspindintis diegas, mums ir yra Lietuva. O diegas – tai amžinasis pavasaris, amžinasis Prisikėlimas.  Nes Tu ir aš, sese, aš ir Tu, broli, privalom būti nuolat budintis karys, kuris taip reikalingas mūsų laikų Lietuvai, kad Jos širdis, lyg deimantas, švytėtų šių laikų žemėlapių erdvėj, ir tas mūsų brangus vardas Lietuva, skambėtų amžinai.

Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos proga į Paminklinę Kristaus Prisikėlimo bažnyčią atvežta „Lietuvos širdis".

 Tokia mintimi su Kovo 11-ąja šiais metais mus sveikina Kauno paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centro bendruomenė, direktorė dr. Laimutė Anužienė, tarptautinio pripažinimo floristas Marijus Gvildys ir šios akcijos globėja seimo narė Vincė Vaidevutė Margevičienė, kviesdami, atverti širdį ir parašyti trumpą laišką šiandienei Lietuvai, jį pakabinti šioje stilizuotoje Gyvoj Lietuvos širdy, ir gauti dovanų gyvą, kvapnų žiedą, kaip ženklą, kad kiekvienas iš mūsų yra ypatingai svarbūs Lietuvai.

Šie laiškai išliks  ir bus saugomi Archyve ateities kartoms.  Ši unikali akcija vyko Litexpo parodų rūmuose per Mokslo mugę, Lietuvos Respublikos Seime, o dabar ir mūsų šventovėje. Tad maloniai kviečiame savo mintimis, Lietuvišku žodžiu, prakalbint Lietuvos širdį.

Nuoširdžiai dėkojame šios akcijos sumanytojams ir organizatoriams.

                                              Kristaus Prisikėlimo parapijos informacija

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021