Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Fleita, fotografija, žodis (2008-02-03)

Paskelbta: 2008-02-04

 

Trys menininkai – aktorė Olita Dautartaitė, fleitistas Giedrius Gelgotas ir fotomenininkas Gintaras Česonis tarsi užbūrė visus susirinkusius konferencijų salėje po sekmadienio šv. Mišių.

Egipto operoje grojantis fleitistas Giedrius Gelgotas, tik prieš keletą dienų grįžęs Lietuvon, mums padovanojo J.S. Bacho kūrinį. Jis tarsi lakštingala suokė, glamonėjo, kvietė į erdves, kur daug saulės, švelnumo, tyrumo.

O kai prabilo aktorė Olita Dautartaitė, taip ir prikaustė visų dėmesį, dovanodama Henriko Nagio, "Liūnės Sutemos" (Zinaidos Nagytės), Bernardo Brazdžionio poezijos posmų, ištraukas iš Jono Meko kūrybos. Kaip ir visada Olita pakeri ne tik savo talento žodžiu, bet ir daina. Taip ir ši kartą – savo gerbėjams padainavo, pakviesdama pritarti. Mačiau, abejingų nebuvo. „Sugrįžimais“ pavadinusi savo susitikimą aktorė Olita Dautartaitė linkėjo visiems sugrįžti į namus, į gimtinę. Linkėjo, kad vaikai sugrįžtų pas tėvus, o ji pati sau linkėjo sugrįžti į Kauną.

Gintaras Česonis, tapęs įsimintiniausiu 2007 metų Kauno menininku, pakvietė į savo fotografijos darbų parodą. Fotomenininko darbai buvo eksponuojami ne tik Lietuvoje, bet ir Prancūzijoje, Vokietijoje, Italijoje, Portugalijoje.
Šioje parodoje mes pamatėme darbus iš menininko albumo „Tėvas Stanislovas“.
              Apžiūrėdami parodą, mes, anot Olitos Dautartaitės, vėl sugrįžome. Šį kartą prisiminti Tėvą Stanislovą. O jo žodžiai: „Noriu, kad iš žemės kiltų ne riksmas, bet džiaugsmas ir ramybė” tarsi įprasmino popietę, kurioje pabuvojome su trimis menininkais, prisilietėme prie jų kūrybos, jausdami džiaugsmą ir ramybę.

                                                                                     Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021