Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - Ne vien duona žmogus gyvas... (2013-09-10)

Paskelbta: 2013-09-18

 

Šį posakį visi žinome, tik, be abejo, dažnai pamirštame. Apie tai senjorams priminė rugsėjo 10-osios popietėje apsilankęs Kauno tautinės kultūros centro metodininkas Aleksandras Žarckus. Jo paskaitos tema “Sveikata ir mityba“.

Prelegentas kalbėjo apie mūsų kasdieninio maisto kokybę, jo pasirinkimą, kas tai yra gyvasis maistas, ar naudingi konservantai, kas atsitinka žmogaus organizme, kai jis užteršiamas. Žinoma, ir apie didžiausią problemą – persivalgymą, akcentuodamas, kad daugelį ligų žmonės prisišaukia tik dėl blogos mitybos, kurią sureguliavus – dingsta ligos. Tai priklauso tik nuo paties žmogaus.

„Kas atsitinka, kai žmogus savo gyvenimo prasmę regi tik prie gausaus stalo, tik čia ieškodamas gerų emocijų?“ - klausė Aleksandras Žarckus. Jų reikia ieškoti aukoje, bičiulystėje, rūpestyje kitais, draugystėje. Juk žmogus turi duoti, ne tik imti.

Išgirdome daug naudingų patarimų ne tik apie maistą, bet ir apie valgymo kultūrą, maisto suderinamumą ir kaip pačiam reikia įsiklausyti į savo kūno kalbą. Žinoma, nepamirštant posakio „Ne vien duona –žmogus gyvas....“
                                        

                                        Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021