Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Kristaus Prisikėlimo ir Šv. Juozapo parapijų jaunimo vasaros stovykla (2013-09-24)

Paskelbta: 2013-09-24

 

Kasdieniame mūsų gyvenime klausimas „Kaip gyveni?“, ko gero, toks pat įprastas kaip ir rankos paspaudimas ar pasisveikinimas. Natūralu, jog norime žinoti, kaip jaučiasi mums rūpintis žmogus, kas vyksta jo gyvenime. Tačiau ar tikrai ši frazė netampa dar viena mandagumo formule, iš tiesų prarandančia savo prasmę? Į šį klausimą bandė atsakyti Prisikėlimo ir Vilijampolės parapijų jaunimas liepos 7 -14 dienomis vykusioje vasaros stovykloje.

Netoli Jurbarko esančioje Vertimų stovyklavietėje Prisikėlimo ir Vilijampolės parapijų jaunimas susirenka jau antrą kartą. Tiesa, šiais metais stovykla truko ilgiau – tam, kad jaunimas spėtų pažinti vienas kitą, išmoktų gyventi kartu, priimdami kiekvieną tokį, koks jis yra. Tačiau nors laiko stovyklai ir buvo skirta daugiau, laiko nuobodžiauti nebuvo. Stovyklos programą kūrusios parapijų jaunimo vadovės s. Donata ir Ieva Pilkauskaitė pasirūpino, kad kiekvienas stovyklos dalyvis joje atrastų kažką artimo sau bei įgytų naujų patirčių.

Taigi stovyklos tema „Kaip gyveni?“ visą savaitę skatino jaunimą žvilgsnį nuo savęs nukreipti link savo draugų, stebėti, kaip jie jaučiasi, pastebėti, kada jiems reikalinga pagalba, tačiau taip pat kvietė pažvelgti ir į savo santykį su Dievu. Stovyklos atmosfera buvo gaubiama maldos. Stovyklos pradžioje besimeldę bendruomeninėje maldoje dalyviai pamažu buvo nukreipiami link asmeninės maldos. Taizè pamaldos, kas antrą dieną vykusios šv. Mišios, šlovinimas giesmėmis dalyviams ir vadovų komandai padėdavo pasisemti jėgų po įtemptos programos.

Žaidimai, maudynės, viktorinos, lobio paieškos, laužo vakaras bei paslaptingo dalyvių krikštynos, vandens karas – tai tik nedaugelis užsiėmimų, kuriais džiaugėsi ir nekantravo išbandyti stovyklų dalyviai. Viena diena buvo skirta kūrybinėms dirbtuvėms, kurių metu jaunimas galėjo išmėginti įvairius užsiėmimus, kaip skambinimas gitara, piešimas, pynimas, tinklinis ar prancūzų kalba, ir atrasti savyje talentų taip pastebint, kad kiekvienas turi kažką ypatingo ir gražaus.

Belieka pridurti, jog visas šis bendrystėje praleistas laikas paliks neišdildomus įspūdžius bei gražius prisiminimus, kuriais dalyviai galės šildytis šaltą žiemos vakarą, ir su nekantrumu privers laukti kitos vasaros spėliojant, kokių gi iššūkių ji atneš šį kartą.

Jaunimo vadovė ses. Donata

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021