Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - Gerumas daro stebuklus (2013-11-28)

Paskelbta: 2013-12-05


Artėja Adventas. Todėl paskutiniojo lapkričio trečiadienio senjorų popietę paskyrėme artėjančiam susikaupimo, laukimo metui.

Senjorams perskaičiau kardinolo Vincento Sladkevičiaus homiliją „Gerumas daro stebuklus“. Joje išsakyti labai paprasti ir kiekvienam įveikiami dalykai. “Norint išsiugdyti gerumą savyje reikia tam pasižadėti, pasiaukoti. Tik gerumas turi dominuoti santykiuose su artimaisiais, nors tai ir nėra lengva.Tačiau reikia atiduoti pirmenybę ne pykčiui, griežtumui, bet meilei ir gerumui. Pastarųjų buveinė yra kiekvieno žmogaus širdis. Atidarykime gerumo duris kiekvienam, trokštančiam pas mus užeiti, su mumis bendrauti. Gerumas tik tuomet sušvinta Dievo dovanos spalvomis, kai mes kitiems ką nors gera padarome. Neieškokime to kas mus skiria, ieškokime, kas vienija – tai gerumas“.

Linkėjau, kad šiuos žodžius senjorai atneštų į savo, artimųjų, kaimynų namus ir jie taptų veiksmingi.

Antrąją popietės dalį juokaudami pavadinome priešadventiniu vakarėliu. Juk prisimenant mūsų senelių tradicijas prieš Adventą buvo sočiai ir riebiai pavalgoma, pasilinksminama. Nebuvo ant mūsų stalo sočių patiekalų, bet šilumos ir džiaugsmo netrūko...


Svečiuose pas mus dalyvavo dainininkės - senjorų bičiulės: Gražina Večerskienė, Janina Lekečinskienė, Danutė Kupliauskienė ir armonikierius Saulius Jančiauskas. Tad ilgai skambėjo mūsų pamėgtos tautinės dainos, romansai, dalinomės įspūdžiais, kaip laukiame, kaip ruošiamės artėjančioms Šv. Kalėdoms. Kaip sakė viešnia Danutė Kupliauskienė: „Dėkoju Jums, kad čia atėjusi pajutau šilumą iš jūsų akių, pajutau gerumą iš jūsų širdžių“.

       Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021