Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - susitikimas su lektoriumi Romualdu Zubinu (2008-02-27)

Paskelbta: 2008-03-03

 

Neabejodami galime pasakyti, kad šiandien visus domina klimato pokyčiai, vykstantys Žemėje. Todėl apie tai papasakoti į popietę pasikvietėme lektorių Romualdą Zubiną. Jis turi sukaupęs daug medžiagos, praėjusiais metais išleidęs knygą „Perkūnas“, leidybai jau paruošta kita jo knyga.

Kas atsitinka Žemėje per tūkstantmečius, kaip keičiasi klimatas , ką rašo Šventieji Raštai – apie tai mums ir pasakojo inžinierius proistorikas Romualdas Zubinas. Susirinkusieji pateikė lektoriui daug klausimų, į kuriuos išgirdo įdomius paaiškinimus bei hipotezes. Savo knygoje „Perkūnas“ autorius nagrinėja graikų mitų kilmę, siedamas juos su gamtos kataklizmomis bei naujai nušviečia baltų proistorę. Apie mūsų lietuvių kalbą jis rašo : „Tai seniausia Žemėje gyvoji kalba. Nors per tūkstantmečius pakitusi, tačiau ji padeda įminti iš gilios praeities mus pasiekusius protėvių raštus“. Norintieji galėjo įsigyti knygą iš paties autoriaus.

Beje, inžinierius Romualdas Zubinas, dirbo bendrovėje „Kausta“, kuri vykdė Paminklinės Kristaus Prisikėlimo bažnyčios atstatymo darbus.Tad ir jo darbo dalelė yra mūsų Šventovėje. Atsidėkodami lektoriui Romualdui Zubinui padovanojome Angelės Buškevičienės knygą „Prisikėlimas“.

                                                                                           Rima Lipšienė


Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021