Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - Kas tai yra skurdo kultūra? (2014-05-07)

Paskelbta: 2014-05-14

Apie šį svarbų socialinį reiškinį senjorams gegužės pirmąjį trečiadienį pasakojo Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto profesorė Virginija Jurėnienė.

Skurdo kultūra nepriklauso nei nuo išsilavinimo, nei nuo piniginės. Tai nėra senas reiškinys, kaip jis reiškiasi Lietuvoje pirmasis prabilo Vytautas Karolis. Profesorė labai aiškiai kalbėjo apie visus reiškinius, tarpstančius mūsų visuomenėje, kurie ir kalba apie bujojančią skurdo kultūrą. Jeigu žmogus abejingas vykstantiems bendruomenėje, mieste, valstybėje reiškiniams, jeigu jis nedalyvauja bendruomenės gyvenime, yra neaktyvus ? Visa tai ir veda tautą į skurdo kultūrą. Kaip pabrėžė prelegentė, baisiausia, kai žmonės nemyli savo valstybės, nesistengia jos labui, nereikalauja atsakomybės iš valdančiųjų, bet nori ir reikalauja gerovės tik sau, bet patys, kaip sakoma, ir piršto nepajudina, negalvoja nei apie savo vaikus, ateitį.

Profesorė Virginija Jurėnienė lankėsi Ukrainoje ir pasidalino betarpiškai patirtais išgyvenimais ir įspūdžiais iš Kijevo. „Artėja rinkimai, kviečiu būti aktyviais, už jūsų pečių patirtis, jūs esate valstybės pamatas, jūs esate atsakingi už valstybės ateitį,- sakė profesorė Virginija Jurėnienė,- kalbėkite su vaikais, anūkais, kaimynais, pažįstamais, ką nuspręsime rinkimuose , taip ir gyvensime“.

Daug kartų profesorė Virginija Jurėnienė lankėsi popietėse ir kiekviena jos paskaita buvo labai įdomi, tad senjorai labai dėkingi už visas paskaitas, kurios praturtino mūsų dvasinį pasaulį.

Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021