Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - Kaip išvengti demensijos? (2014-11-05)

Paskelbta: 2014-11-12

Kai žmogus sulaukia brandaus amžiaus, ko gero ne vienas pamąsto apie senatvėje pasireiškiančias demensijas. Kiekviena liga – ne džiaugsmas, bet demensijos... Todėl apie jas ir pakvietėme papasakoti senjorams Kalniečių poliklinikos šeimos gydytoją Violetą Platūkienę.


Alzheimerio liga tarsi uždelsto veikimo bomba, kuri iš lėto pažeidžia smegenų ląsteles, sunaikina žmogaus atmintį ir intelektą. Mokslininkai šią ir kitas demensijų formas vadina gyvenimo būdo ligomis. Ar nieko nebegalima padaryti, kad išvengtume šių ligų?

Apie tai ir kalbėjo prelegentė sambūrio popietėje lapkričio pirmąjį trečiadienį. Kaip reikia maitintis, kad išvengtume atminties blogėjimo senatvėje, kam gresia didesnė rizika susirgti, kokios įtakos turi traumos, paveldimumas, infekcinės bei kitos ligos, alkoholis, naudojimas antibiotikų.

Gydytoja kalbėjo apie demensijų požymius, kaip elgtis su sergančiais, o svarbiausia, kaip gyventi kiekvienam, kaip maitintis bei kita, kas įtakoja pilnavertį įdomų gyvenimą paprastoje kasdienybėje. Teigiama, kad yra šimtas paprastų dalykų, kurie padės išvengti Alzheimerio ligos ir turėti puikią atmintį senatvėje.

Apie tai rašo knygoje Jean Carper. „Nepasiduokite depresijai, būkite aktyvūs, domėkitės, dalyvaukite, džiaukitės gyvenimu,“ – nuoširdžiai linkėjo gydytoja Violeta Platūkienė.

Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021