Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Antrasis adventinis koncertas „Belaukiant Kalėdų“ (2014-12-07)

Paskelbta: 2014-12-08

Gruodžio 7 d., antrąjį Advento sekmadienį, renginyje „Belaukiant Kalėdų“ apsilankė kaip niekad daug garbingų svečių: Japonijos ambasadorė Lietuvoje Kazuko Shiraishi bei jos palydovai, tapytoja iš Prancūzijos Daiga Alise Freimane, kurią namo vis kviečia gimtinės ilgesys (menininkės tapybos paroda „Kelias namo“ šiuo metu eksponuojama Nacionaliniame Kauno dramos teatre), Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas skulptorius Robertas Antinis.


Renginį pradėjęs Nacionalinio Kauno dramos direktorius aktorius Egidijus Stancikas kalbėjo: „Šiandien į adventinį renginį, skirtą paminklinės Kristaus Prisikėlimo bažnyčios jubiliejams paminėti, atvyko daug svečių ir garsių menininkų iš Japonijos, Latvijos, Prancūzijos ir Lietuvos. Renkamės dėl meno, ir nesvarbu, ar tai Japonijos menas, ar Lietuvos, bet tai, kas tikra, pasaulyje yra bendra....“

E. Stancikas Kauno J. Gruodžio konservatorijos styginių instrumentų orkestrą pradėti koncertą pakvietė poetiškais žodžiais: „Tegul skraido angelai, pakerėdami mus!“ Orkestro vadovė Kristina Domarkienė, pristatydama jaunuosius atlikėjus, kalbėjo: „Šiandien jie jaudinasi taip pat, kaip ir konservatorijoje per egzaminą, nors šįkart groja jums, mielieji, už plojimus ir šiltą priėmimą.” Ypač visus pakerėjo orkestro kartu su solistu Mindaugu Jankausku atliekama italų liaudies daina, kuriai pritarė visi esantys konferencijų salėje. 


Po koncerto į parodų salę pakvietė skulptorius Kęstutis Lanauskas ir fotomenininkė Birutė Šležienė.

K. Lanauskas padėkojo organizatoriams už galimybę surengti parodą bažnyčios erdvėje. „Kurti pradedu nuo idėjos, kartais idėją padiktuoja aplinka, santykis su žiūrovu”, – dalijosi mintimis apie kūrybą skulptorius. Jo darbuose vyrauja lauko rieduliai, medis, metalas, kurie jungiami su skirtingomis medžiagomis. Viskas, kas pakliūva po ranka, kūrybos procese tampa eksponatu, pavyzdžiui, net upės akmuo, rastas Japonijoje, kur buvo eksponuojama jo darbų paroda. 


Birutė Šležienė pristatė savo fotografijų parodą „Atspindžiai“, kurioje per menininko prizmę atsispindi visi žmogaus gyvenimo etapai.


Tad gausūs popietės lankytojai šį adventinį sekmadienį turėjo gražią progą džiugiai pabendrauti, atsigaivinti geros muzikos garsais ir paganyti akis menininkų kūrybos ganyklose.

Kristaus Prisikėlimo parapijos informacija

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021